streda 17. júna 2020

Calzone

Calzone - mix
















Môžem povedať, že zatiaľ sme vyskúšali len tento recept na Calzone a hneď sa vydarili. Calzone boli chutné, cesto bolo tenké. Takže, ak máte chuť - nech sa páči recept. :)

Potrebujeme:

  • 400 g múka
  • 1 ks sušené droždie
  • 1 ČL cukor
  • 1 ČL soľ
  • 250 ml vlažná voda
  • 5 PL olej - najlepšie olivový
  • 1 ks vajce na potretie
Výplň: ( podľa chuti) my sme dali:
  • paradajkový pretlak / kečup
  • saláma
  • cibuľa
  • šampiňóny
  • kukurica



















  1. Z múky, droždia, soli, cukru, oleja a vlažnej vody si vymiesime cesto. Cesto má byť jemné, pružné a hlavne dobré spracované.  Ja na vymiesenie cesta používam kuchynský robot, ale keď nie je, dbajte na to, aby bolo bez hrudiek. Keď máme cesto hotové, necháme ho 1 hodinu odležať.
  2. Po hodine si cesto dáme na múkou posiatu dosku a rozdelíme na 4 - 5 častí.  
  3. Zoberieme 1 časť a vyvaľkáme do kruhu v priemere 20 - 22 cm
  4. Cibuľu si popražíme so šampiňónmi 
  5. Do stredu cesta si dáme pretlak, salámu, cibuľu zo šampiňónmi a na vrch kukuricu. Cesto preložíme na polku s náplňou a postláčame kraje - môžete aj vidličkou.
  6. Keďže sme si pražili cibuľu so šampiňónmi, vo výplni sa nachádza olej. Ak ste nepražili a použili ste surovú, je dobré výplň ešte pokvapkať trochou oleja.
  7. Na plech si dáme papier na pečenie, položíme naň calzone a pred pečením natrieme  zmiešaným vajíčkom so štipkou soli. 
  8. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 - 40 minút
Dobrú chuť :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára